Benvingut, Convidat/da
Nom d'usuari: Contrasenya: Recordar contrasenya
 • Pàgina:
 • 1

TEMA: Pregunta deteccio de fums

Pregunta deteccio de fums fa 9 mesos 3 setmanes #65249

 • josep_19
 • Avatar de josep_19 Autor del tema
 • Fora de línea
 • Navegador Fresh
 • Navegador Fresh
 • Missatges: 15
 • Gràcies rebudes: 4
Molt bones, passo model de la pregunta de deteccio de fums per si algu la vol impugnar

Pregunta 69 del model A
En un establiment dedicat a la producció tèxtil amb cotó, quin seria el sistema més ràpid de detecció d’incendis?
A- Detecció termoestàtica.
B-Detecció termovelocimètrica.
C-Detecció termofusible.
D-Detecció òptica de fums.
Resposta correcta segons el full de respostes, resposta D.
Crec que esta pregunta podria tindre molta discrepància ja que en un local on hi tenim productes de coto es produirà molta pols i productes que faran confondre els detector òptics de fum poden crear confusió i que saltessin sense motiu de foc.
Aixi doncs com especifica a la pagina web ´´el Portal de Seguridad Electronica’’ podem trobar alguns casos on no es recomanable instal•lar detectors de fum degut al problema de la pols:
Se debe evitar instalar detectores de humo en:
Salidas o retornos de equipos de aire acondicionado. Debido a que las corrientes de aire producidos por estos equipos puede producir acumulación de polvo en los detectores, provocando falsas alarmas o funcionamiento defectuoso.
Lugares sucios o de mucho polvo.
En la intemperie.
En zonas húmedas.
En zonas para fumadores o que se pueda producir humo.
Cerca de artefactos de luz con lámparas de descarga, puesto que la interferencia eléctrica que producen este tipo de artefactos podrían provocar falsos disparos.
En ambientes de temperatura muy alta o muy baja.
En ambientes donde se genere humo se instalarán sensores térmicos de gradiente o de fusible de temperatura (por ejemplo: cocheras) y en lugares donde haya artefactos donde se queme gas o cocheras donde se estacionen automóviles que funcionen a GNC se instalarán detectores de gas.
Aixi doncs demano que la pregunta sigui impugnada i passi a la pregunta de reserva corresponent ja que la superfície on volem instal•lar el detector no es gens recomanable amb el sistema de detecció que es diu a la resposta donada.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Les Cookies ens faciliten poder-vos donar un bon servei. Amb l'ús dels nostres serveis acceptes l'ús de les cookies.

Pregunta deteccio de fums fa 9 mesos 3 setmanes #65252

 • toktok
 • Avatar de toktok
 • Fora de línea
 • Navegador Expert
 • Navegador Expert
 • Missatges: 88
 • Gràcies rebudes: 58
Crec que faria falta més que simples paraules d'una suposició d'un opositor per a impugnar aquesta pregunta... Has de buscar més fonts, oficials i veridiques, tant de detectors com de fàbriques de cotó perquè sigui una sol·licitud d'impugnació amb cara i ulls.
El següent(s) usuari(s) van donar les gràcies: Miki NPK

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Pregunta deteccio de fums fa 9 mesos 2 setmanes #65273

 • cherard
 • Avatar de cherard
 • Fora de línea
 • Navegador Expert
 • Navegador Expert
 • Missatges: 108
 • Gràcies rebudes: 12
Hola nois,

Jo treballo amb detectors i crec que a la pregunta es irrellevant el fet que la fàbrica sigui de cotó. Per començar encara que la fàbrica sigui de cotó, hi haurà molts altres tipus de combustibles probablement molt més perillosos.

La pregunta va més aviat per quin és el detector que advertirà abans del perill, em sap greu company pero la resposta D és la correcta.

Sort!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Pregunta deteccio de fums fa 9 mesos 2 setmanes #65313

A mi tampoc em convenç la pregunta, crec que és dubtosa i falta molta informació per poder dir quin detector serà més eficient. He redactat aquesta impugnació, l comparteixo..

Manifesta:

Que per mitjà del present escrit formula la impugnació expressa de la pregunta que es detalla a continuació, corresponent al test del segon exercici de la primera fase d’oposició realitzat el passat dia 05/05/2019.

El tribunal, en data 06/05/2019, va fer pública a la pàgina web interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/b...escala-basica-81_19/ la plantilla de respostes correctes corresponents al test del primer exercici de la fase d’oposició.

En motiu d’aquesta publicació se sol·licita la impugnació de la resposta donada com a vàlida per a la pregunta 69 del qüestionari «Model A».

La formulació de la pregunta 69 del qüestionari «Model A» és la següent:

En un establiment dedicat a la producció tèxtil amb cotó, quin seria el sistema més ràpid de detecció d’incendis?

Detecció termoestàtica.
Detecció termovelocimètrica.
Detecció termofusible.
Detecció òptica de fum.

El fet que motiva la present reclamació és que segons la legislació existent en temes de prevenció i extinció d’incendis (RIPCI, RSCIEI, CTE, UNE 23007-14), que parla del manteniment i del disseny d’instal·lació idoni en cada cas, no s’estableix en cap cas una interpretació única que recolzi la resposta donada com a correcte que els detectors òptics de fum són el sistema més ràpid per detectar un incendi en un establiment de producció tèxtil.

A mode de justificació, adjunto enllaç d’un document elaborat per un Servei de Prevenció reconegut i avalat per la Diputació de Barcelona ( www.diba.cat/documents/467843/96195101/P...9d-89c3-09c64f1eeb18 ), en què s’explica detalladament el procès a seguir per dissenyar el sistema automàtic de detecció més adequat en cada cas. A la pàgina 13 concretament, en l’apartat de paràmetres de disseny basat en la norma UNE explica quines son els criteris a seguir, en el punt que parla dels detectors diu explícitament; “los detectores serán del tipo adequado a la forma de desarrollo probable del incendio, teniendo en cuenta que no hay ningún tipo de detector que sea el más adecuado para todas las aplicaciones y la eleccion final dependerá de las circunstancas propias de cada caso.”

En aquest sentit, afegiria que de les dues opcions que dóna la pregunta, un és un detector de fums (òptic) i l’altre de calor (termovelocimètric), les particularitats de cada tipus són; que els primers serveixen per un detectar incendis a l’etapa inicial i de materials de combustió lenta com el cartró, i els òptics en concret són bons “Únicamente responden a humo visible, y son idóneos para zonas limpias y fuegos sin llamas.” tal i com expliquen al Manual de Seguretat contra incendis publicat al Col·legi d’Enginyers de Barcelona en el següent enllaç: www.enginyersbcn.cat/media/upload//arxiu...cion_y_Alarma_V0.pdf . En canvi, els dos documents recolzen que els de calor són més adequats per combustibles que desprenguin calor amb rapidesa, que seria el cas dels productes tèxtils ene general i concretament del cotó, que és un material que tot i que té més bona resistència al foc que altres materials tèxtils sintètics, un cop s’inflama emet flama i calor ràpidament provocant un canvi de temperatura diferencial en poc temps. Per aquesta raó, crec que la pregunta està formulada de manera confusa i amb la informació que es dóna les dues respostes podrien ser vàlides.

En segon lloc, voldria afegir a mode de justificació de la impugnació, que en els documents esmentats s’enumeren clarament els criteris a valorar a l’hora de decidir quin és el sistema de detecció més efectiu o ràpid per a cada cas i per a cada instal·lació i en tot moment mencionen que depèn de les característiques de les mateixes i de les condicions ambientals del lloc a protegir; per exemple l’alçada de l’espai, efectes de la climatització i ventilació, superfície que s’ha de cobrir, tipus d’establiment industrial, del tipus de maquinària o equips que hi pugui haver a la zona, possibles falses alarmes. Així doncs, en aquest cas donat que es parla de producció o industria textil, per tant no parlem d’un espai a protegir en que simplement trobem roba i teixits, sinó que hi pot haver maquines i altres components metàl·lics que variaran el comportament del foc i per tant les necessitats del tipus de detectors a instal·lar, dades que tampoc s’han facilitat a la pregunta i que seria informació determinant per poder dir amb més correcció quin tipus de detector seria més ràpid en activar el sistema.

Finalment, per tots els motius exposats, sol·licito:

Que es procedeixi a l’anul·lació de la pregunta 69 del MODEL A i a la substitució de la mateixa per la pregunta corresponent de la llista de reserva.

BARCELONA, a 9 de maig de 2019

Firmat

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Pregunta deteccio de fums fa 9 mesos 2 setmanes #65318

Jo crec que és força clar que el sistema més RÀPID serà el detector òptic, que detecta l'incendi en els seus inicis. Els tèrmics detectaran el foc quan aquest ja estarà desenvolupat, tant si la fàbrica es de cotó com si fan macedònies.
El següent(s) usuari(s) van donar les gràcies: cherard, bernatpg

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Pregunta deteccio de fums fa 9 mesos 2 setmanes #65345

Bones companys, jo també l'inpugnaré, teniu el model? Si no el demano demà, si algú el té m'el pot enviar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.?? Mil gracies

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Pregunta deteccio de fums fa 9 mesos 2 setmanes #65374

 • cherard
 • Avatar de cherard
 • Fora de línea
 • Navegador Expert
 • Navegador Expert
 • Missatges: 108
 • Gràcies rebudes: 12
Nois, rellegiu la pregunta:

En un establiment dedicat a la producció tèxtil amb cotó, quin seria el sistema més ràpid de detecció d’incendis?

a)- Detecció termoestàtica.
b)- Detecció termovelocimètrica.
c)- Detecció termofusible.
d)- Detecció òptica de fums.

La pregunta fa referència a quin serà el sistema més ràpid. No us capfiqueu amb el cotó.

A l'empresa on treballo si ens diuen que volen el sistema més ràpid de detecció, hi posem l'òptic. Independentment que després hi hagin partícules en suspensió, ja hi posarem uns filtres, sistemes de ventilació, etc...

Entenc que si s'ha errat la pregunta, es vulgui impugnar però sempre amb sentit de causa. I que consti que causa jo no en tinc cap, donat que jo no vaig anar a l'examen...

Us recomano que centreu els esforços en una altre pregunta i que al impugnar-ho, ho feu amb les preguntes que tingueu més pes de raó, ja que si impugneu moltes preguntes i la majoria tenen una base tant poc sòlida com aquesta, us les tiraran totes enrere.

Molta sort nois, a per totes en aquesta opo!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Pregunta deteccio de fums fa 9 mesos 2 setmanes #65378

 • entropia zero
 • Avatar de entropia zero
 • Fora de línea
 • Navegador Fresh
 • Navegador Fresh
 • Missatges: 2
 • Gràcies rebudes: 0

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Pregunta deteccio de fums fa 9 mesos 2 setmanes #65379

 • entropia zero
 • Avatar de entropia zero
 • Fora de línea
 • Navegador Fresh
 • Navegador Fresh
 • Missatges: 2
 • Gràcies rebudes: 0
termovelocimetric

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Pregunta deteccio de fums fa 9 mesos 2 setmanes #65382

 • el royer
 • Avatar de el royer
 • Fora de línea
 • Navegador Fresh
 • Navegador Fresh
 • Missatges: 15
 • Gràcies rebudes: 3

Laier va escriure: A mi tampoc em convenç la pregunta, crec que és dubtosa i falta molta informació per poder dir quin detector serà més eficient. He redactat aquesta impugnació, l comparteixo..

Manifesta:

Que per mitjà del present escrit formula la impugnació expressa de la pregunta que es detalla a continuació, corresponent al test del segon exercici de la primera fase d’oposició realitzat el passat dia 05/05/2019.

El tribunal, en data 06/05/2019, va fer pública a la pàgina web interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/b...escala-basica-81_19/ la plantilla de respostes correctes corresponents al test del primer exercici de la fase d’oposició.

En motiu d’aquesta publicació se sol·licita la impugnació de la resposta donada com a vàlida per a la pregunta 69 del qüestionari «Model A».

La formulació de la pregunta 69 del qüestionari «Model A» és la següent:

En un establiment dedicat a la producció tèxtil amb cotó, quin seria el sistema més ràpid de detecció d’incendis?

Detecció termoestàtica.
Detecció termovelocimètrica.
Detecció termofusible.
Detecció òptica de fum.

El fet que motiva la present reclamació és que segons la legislació existent en temes de prevenció i extinció d’incendis (RIPCI, RSCIEI, CTE, UNE 23007-14), que parla del manteniment i del disseny d’instal·lació idoni en cada cas, no s’estableix en cap cas una interpretació única que recolzi la resposta donada com a correcte que els detectors òptics de fum són el sistema més ràpid per detectar un incendi en un establiment de producció tèxtil.

A mode de justificació, adjunto enllaç d’un document elaborat per un Servei de Prevenció reconegut i avalat per la Diputació de Barcelona ( www.diba.cat/documents/467843/96195101/P...9d-89c3-09c64f1eeb18 ), en què s’explica detalladament el procès a seguir per dissenyar el sistema automàtic de detecció més adequat en cada cas. A la pàgina 13 concretament, en l’apartat de paràmetres de disseny basat en la norma UNE explica quines son els criteris a seguir, en el punt que parla dels detectors diu explícitament; “los detectores serán del tipo adequado a la forma de desarrollo probable del incendio, teniendo en cuenta que no hay ningún tipo de detector que sea el más adecuado para todas las aplicaciones y la eleccion final dependerá de las circunstancas propias de cada caso.”

En aquest sentit, afegiria que de les dues opcions que dóna la pregunta, un és un detector de fums (òptic) i l’altre de calor (termovelocimètric), les particularitats de cada tipus són; que els primers serveixen per un detectar incendis a l’etapa inicial i de materials de combustió lenta com el cartró, i els òptics en concret són bons “Únicamente responden a humo visible, y son idóneos para zonas limpias y fuegos sin llamas.” tal i com expliquen al Manual de Seguretat contra incendis publicat al Col·legi d’Enginyers de Barcelona en el següent enllaç: www.enginyersbcn.cat/media/upload//arxiu...cion_y_Alarma_V0.pdf . En canvi, els dos documents recolzen que els de calor són més adequats per combustibles que desprenguin calor amb rapidesa, que seria el cas dels productes tèxtils ene general i concretament del cotó, que és un material que tot i que té més bona resistència al foc que altres materials tèxtils sintètics, un cop s’inflama emet flama i calor ràpidament provocant un canvi de temperatura diferencial en poc temps. Per aquesta raó, crec que la pregunta està formulada de manera confusa i amb la informació que es dóna les dues respostes podrien ser vàlides.

En segon lloc, voldria afegir a mode de justificació de la impugnació, que en els documents esmentats s’enumeren clarament els criteris a valorar a l’hora de decidir quin és el sistema de detecció més efectiu o ràpid per a cada cas i per a cada instal·lació i en tot moment mencionen que depèn de les característiques de les mateixes i de les condicions ambientals del lloc a protegir; per exemple l’alçada de l’espai, efectes de la climatització i ventilació, superfície que s’ha de cobrir, tipus d’establiment industrial, del tipus de maquinària o equips que hi pugui haver a la zona, possibles falses alarmes. Així doncs, en aquest cas donat que es parla de producció o industria textil, per tant no parlem d’un espai a protegir en que simplement trobem roba i teixits, sinó que hi pot haver maquines i altres components metàl·lics que variaran el comportament del foc i per tant les necessitats del tipus de detectors a instal·lar, dades que tampoc s’han facilitat a la pregunta i que seria informació determinant per poder dir amb més correcció quin tipus de detector seria més ràpid en activar el sistema.

Finalment, per tots els motius exposats, sol·licito:

Que es procedeixi a l’anul·lació de la pregunta 69 del MODEL A i a la substitució de la mateixa per la pregunta corresponent de la llista de reserva.

BARCELONA, a 9 de maig de 2019

Firmat


bones,

he agafat la teva plantilla i li he fet algunes petites modificacions, majoritàriament gramaticals, respectant la teva argumentació i estructura del text. adjunto:

Correcció de la pregunta nº 69 de l’examen model B: “En un establiment dedicat a la producció tèxtil amb cotó, quin seria el sistema més ràpid de detecció d’incendis?”
a) Detecció termoestàtica.
b) Detecció termovelocimètrica.
c) Detecció termofusible.
d) Detecció òptica de fum.
El fet que motiva la present reclamació és que, segons la legislació existent en temes de prevenció i extinció d’incendis (RIPCI, RSCIEI, CTE, UNE 23007-14),que parla del manteniment i del disseny d’instal·lació idoni en cada cas, no s’estableix en cap cas una interpretació única que recolzi la resposta donada com a correcte que els detectors òptics de fum són el sistema més ràpid per detectar un incendi en un establiment de producció tèxtil.

A mode de justificació, adjunto enllaç d’un document elaborat per un Servei de Prevenció reconegut i avalat per la Diputació de Barcelona ( www.diba.cat/documents/467843/96195101/P...9d-89c3-09c64f1eeb18 ), en el qual s’explica detalladament el procés a seguir per dissenyar el sistema automàtic de detecció més adequat en cada cas. A la pàgina 13 concretament, en l’apartat de paràmetres de disseny basat en la norma UNE explica quines son els criteris a seguir, en el punt que parla dels detectors diu explícitament; “los detectores serán del tipo adequado a la forma de desarrollo probable del incendio, teniendo en cuenta que no hay ningún tipo de detector que sea el más adecuado para todas las aplicaciones y la eleccion final dependerá de las circunstancas propias de cada caso.”

En aquest sentit, afegir que de les dues opcions que dóna la pregunta, un és un detector de fums (òptic) i l’altre de calor (termovelocimètric), les particularitats de cada tipus són; que els primers serveixen per un detectar incendis a l’etapa inicial i de materials de combustió lenta com el cartró, i els òptics en concret són bons “Únicamente responden a humo visible, y son idóneos para zonas limpias y fuegos sin llamas.”, tal i com s’explica al Manual de Seguretat contra incendis publicat al Col·legi d’Enginyers de Barcelona en el següent enllaç:
www.enginyersbcn.cat/media/upload//arxiu...cion_y_Alarma_V0.pdf .
En canvi, els dos documents recolzen que els de calor són més adequats per combustibles que desprenguin calor amb rapidesa, que seria el cas dels productes tèxtils en general i concretament del cotó, que és un material que tot i que té més bona resistència al foc que altres materials tèxtils sintètics, un cop s’inflama emet flama i calor ràpidament provocant un canvi de temperatura diferencial en poc temps. Per aquesta raó, crec que la pregunta està formulada de manera confusa i amb la informació que es dóna les dues respostes podrien ser vàlides.

En segon lloc, voldria afegir a mode de justificació de la impugnació, que en els documents esmentats s’enumeren clarament els criteris a valorar a l’hora de decidir quin és el sistema de detecció més efectiu o ràpid per a cada cas i per a cada instal·lació i en tot moment mencionen que depèn de les característiques de les mateixes i de les condicions ambientals del lloc a protegir; per exemple, l’alçada de l’espai, efectes de la climatització i ventilació, superfície que s’ha de cobrir, tipus d’establiment industrial, del tipus de maquinària o equips que hi pugui haver a la zona, possibles falses alarmes.
Així doncs, cal considerar que es parla de producció o industria tèxtil, per tant no es parla d’un espai a protegir en que simplement trobem roba i teixits, sinó que hi poden haver maquines i altres objectes metàl·lics o d’altres materials que variaran el comportament del foc i, per tant, les necessitats del tipus de detectors a instal·lar, dades que tampoc s’han facilitat a la pregunta, i que seria informació determinant per a poder determinar quin seria el tipus de detector més ràpid en activar el sistema.

Finalment, per tots els motius exposats, sol·licito:

Que es procedeixi a l’anul·lació de la pregunta 69 del MODEL A i a la substitució de la mateixa per la pregunta corresponent de la llista de reserva.

BARCELONA, a 9 de maig de 2019

feel free de fer copiar pegar

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

 • Pàgina:
 • 1
Temps de càrrega de la pàgina: 0.137 segons
Gràcies a Fòrum Kunena
 
 
Les Cookies ens faciliten poder-vos donar un bon servei. Amb l'ús dels nostres serveis acceptes l'ús de les cookies.
Més informació. Ok