accidente MMPP

Totes les comunitats autònomes han de tenir un Pla de Protecció Civil per actuar en cas d'una emergència amb matèries perilloses. Així ho estableix el Reial Decret 387/1996, que obliga a redactar unes normes d'actuació relatives al transport de matèries perilloses tant per carretera com per ferrocarril. Però independentment que les comunitats tinguin o no aquesta disposició legal referent a aquestes actuacions, les tasques dels cossos especials de l'Estat han de seguir les pautes que el RD 387/1996 estableix. És a dir, les especificacions generals sobre el contingut d'aquestes lleis autonòmiques han de seguir el patró que estableix el Reial Decret. Vols saber quines són aquestes pautes generals d'actuació?

 Firefighters2

Els incendis forestals són habituals a l'època d'estiu. Per desgràcia, hem de presenciar moltes notícies durant els mesos que estan dedicades a les hectàrees que un foc ha arrasat al seu pas. Inclús, a vegades, emportant-se víctimes mortals al seu pas. El que no és tan habitual entre la gent del carrer és saber que els incendis de boscos i vegetació també són habituals en altres estacions, com ara l'hivern.

 Vols saber més sobre les actuacions que han de dur a terme els professionals per extingir un incendi forestal?

Bosque bombero 23

La Campanya forestal de l'any 2015 ha començat. Normalment, durant els mesos de

març i abril, la Generalitat de Catalunya elabora el seu Programa de Lluita contra Incendis

Forestals i inicia la Campanya forestal per aquell any. La raó és que amb l'arribada del bon temps i

de la calor, la possibilitat d'incendis es multiplica i la Generalitat busca reforços durant aquests

mesos. Vols saber­ne més?

 Accident bombers

L'avaluació i el trasllat dels ferits en un accident també forma part de la feina dels bombers quan arriben a un lloc on s'ha produït un sinistre. No obstant això, un dels requeriments dels bombers a l'hora de fer les oposicions és la superació a l'examen d'unes competències mèdiques i sanitàries.

Aquesta formació és molt important i ajuda a salvar moltes vides, ja que els equips de bombers solen ser els primers en arriben a un accident. Si vols saber quin és el protocol d'actuació dels bombers davant una emergència mèdica, continua llegint!

Codi Penal2

Els bombers formen part de les institucions públiques a les quals pertanyen i representen. Com a tals, estan considerats pel Codi Penal com a autoritat pública. Aquest fet, regulat en la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, atorga als bombers una sèrie de drets i deures en situacions d'emergència. La forma d'actuar i les repercussions de les seves actuacions en incendis, accidents laborals o en situacions on es denegui el socors estan també contemplades en aquesta llei. Vols conèixer amb més profunditat aquests aspectes de la professió?

Bomber s

Els bombers són un cos d'elit que ha de fer front a situacions de perill màxim. Des d'apagar un foc al mig del bosc o a un edifici a la ciutat, passant per operacions de salvament en accidents i catàstrofes naturals. Necessiten, per tant, comptar amb les millors eines i l'equip més preparat per poder actuar de forma eficaç. I és que per oferir seguretat als altres, primer de tot els bombers han de sentir-se segurs amb el seu equip. Per això, en aquest article l'equip de bombers.es vol posar a la teva disposició els diferents equipaments que utilitzen els bombers segons el sinistre que hagin d'extingir. Vols saber de quines parts es compon l'uniforme d'un bomber?

niño quemado2

Una de les feines dels bombers que normalment no es reconeixen és la de la investigació. Per norma general, associem la tasca del bomber amb el fet d'extingir incendis o fer accions de salvament en situacions de perill extremes. Però investigar les causes d'un incendi també forma part de la missió dels cossos de bombers, que han de col·laborar amb les forces de seguretat de l'Estat per esclarir l'origen del foc. En aquest article, parlarem de l'origen dels incendis intencionals i de totes les possibilitats que poden haver-hi al darrera. Si vols ser bomber en un futur, no et perdis aquest article. ¡T'ensenyarà a pensar com ho faria un criminal!

Alarma buena

La reacció de les autoritats quan succeeix una emergència és vital. Des del moment en el qual es dóna l'avís d'un incendi o d'una situació en la qual sigui necessari enviar un equip de salvament, s'inicia un mecanisme automatitzat i que depèn en gran mesura de la bona feina dels professionals de l'SPEIS. Però, t'has preguntat alguna vegada quant triga l'SPEIS a gestionar una emergència?

Si no ho saps, ¡no et perdis aquest post!

 
 
 
Back to top
Les Cookies ens faciliten poder-vos donar un bon servei. Amb l'ús dels nostres serveis acceptes l'ús de les cookies.
Més informació. Ok