Avui 1 de Març del 2017 els bombers de la Generalitat estrenen uniformitat. 

El Govern adquireix 4.225 nous EPIS (Tratje d'intervenció) que es compon per una jaqueta i un cubrepantaló amb arnés integrat. Aquest projecte forma part d'una aposta del Departament d'Interior per incrementar la seguretat dels seus cosos d'intervenció. La inversió que el departament ha dedicat a aquesta partida és de 7.803.587.66€. 

 

Aquest nou EPI és més ergonòmic, més lleuger i resistent i dóna més protecció contra els cops de calor.

Jordi Jané (conseller d'interior) valora l'arribada d'aquests nous equips que representa la primera del conjunt d'actuacions previstes en el Pla estratègic de desenvolupament dels BOMBERS de la generalitat.  No cal recordar que dins d'aquest pla estratègic es contemplen NOVES CONVOCATÒRIES a bombers de l'escala bàsica.

tratge vell                                      tratge nou 
 2003-2017    ACTUALITAT

 Aquest Equip neix fruït de la gran col.laboració i treball en equip tant de bombers funcionaris com Voluntaris. Pot ser el tret més significatiu és el canvi del ja conegut tratge de color bordeus (esquerra) al nou color mostassa (dreta).

Aquest canvi de color és degut a les fibres naturals del teixis. (polibenzimidazol).Teixis ignífug, resistent i molt lleuger que conserva les seves característiques de comoditat i resistència tot i haver estat exposat a altes temperatures. Haver tenyit el teixit hagués, al marge del sobrecost, comportat un desgast desigual dels diversos EPIS, perdua de color i canvis significatius.

Us presentem l'històric de vestimenta que han dut els bombers de Generalitat.

roba bombersgene 

D'esquerra a dreta:

1-Anterior al 1990.

2-Fins al 2003

3-del 2003 fins a 1/03/2017

4-Actual.

 

 

 

 
 
Les Cookies ens faciliten poder-vos donar un bon servei. Amb l'ús dels nostres serveis acceptes l'ús de les cookies.
Més informació. Ok