carretera gelada22

Protecció Civil va mantenir ahir a la nit l'alerta de neu a les províncies de Barcelona i Girona. El temporal que durant aquests dies està assolant Catalunya va fer que el telèfon d'emergències 112 atengués més de 1500 trucades relacionades amb el gel i la neu durant tot el dia de dimecres. A hores d'ara, les principals preocupacions dels serveis d'emergències són les baixes temperatures, que poden provocar gelades a les carreteres secundàries d'ambdues províncies. I és que la neu pot ser molt divertida, però també molt perillosa si s'ha de conduir. Vols saber quines són les recomanacions de l'Ajuntament en cas de neu a la ciutat?

Les baixes temperatures i el temporal de fred siberià que afecta el territori català fa que s'hagin d'extremar les precaucions, sobretot a la carretera. Els Mossos d'Esquadra van resoldre ahir més de 1100 incidències de tràfic relacionades amb la climatologia. Els bombers, per la seva part, també van haver d'intensificar les seves actuacions. En total, en el dia d'ahir es van comptabilitzar més de 54 incidències registrades. Com a conseqüència, les autoritats van repartir més de 98 tones de sal a les parts més altes de la ciutat Comtal.

L'Ajuntament de Barcelona, en el seu Pla d' Actuació d'Emergència Municipal, realitza una sèrie de recomanacions en cas de neu a la ciutat. Són les següents:

  • Primer de tot, és aconsellable no agafar, en la mesura del possible, el vehicle particular. És més segur fer servir el transport públic, i de forma preferent el metro.

  • Especialment, es recomana evitar circular per les carreteres que travessen la serra de Collserola.

  • Respecte a les actuacions preventives dirigides a les comunitats de veïns, l'Ajuntament recomana no mullar els carrers per evitar que s'hi formin plaques de gel, així com no llençar a la via pública la neu acumulada als terrats, terrasses i els balcons, en cas que n'hi hagi.

És cert que aquest tipus de circumstàncies climatològiques són ben normals a altres regions d'Europa, però no ho són pas a les nostres latituds. Per això, des de bombers.es volem fer una crida a la precaució per tal de facilitar la feina a les autoritats competents i evitar accidents greus. Si heu d'agafar el cotxe, aneu amb compte. I sinó, ¡gaudiu de la neu!

 
 
Les Cookies ens faciliten poder-vos donar un bon servei. Amb l'ús dels nostres serveis acceptes l'ús de les cookies.
Més informació. Ok