L'ajuntament de Granada ja esta cobrant als ciutadans pels serveis dels bombers. L'ajuntament va publicar al Setembre una nova ordenança amb les tases per les sortides dels bombers que es va començar a aplicar el passat 14 d'Octubre, segons informa el Sindicato Independiente de Bomberos.

Desde aquest día els bombers han de fer un informe dels seus serveis, calculant el cost, i el parc l'envia a l'Ajuntament qui és el que envía les factures, explica Ignacio Vidal, membre del sindicat. 

Per exemple, obrir una porta d'un usuari que hagi perdut les claus costa 120 euros més el desplaçament (0,21 euros per quilòmetre). "Ja s'han donat casos de veins que han trucat per això i, quan se'ls ha advertit que aquest servei valia diners l'han rebutjat", explica Vidal.

Si el servei requereix l'ús d'una autoescala, s'haurà de pagar 150 euros, i si s'ha de fer servir un vehicle de rescat 110 euros, segons consta a l'ordenança publicada al butlletí oficial de la provincia (BOP) del 14 de Setembre.

El Sindicat de Bombers diu que cada día realitzen una mitja dotzena de serveis que ja estan notificant pel seu cobrament. Serveis com un incendi en un vehicle o a una vivenda, o inundacions a una casa tenen ja un cost per l'usuari, sempre que no dispossin d'una assegurança. Inclús les xerrades a les escoles o els retens per un castell de focs artificials, diu el sindicat.

El Sindicato Independiente de Bomberos diu que el cobrament dels serveis afectarà a les persones que menys recursos tinguin i que no es poden permetre tenir una assegurança de llar que cubreixi incendis o inundacions. A més diuen que cobrar no es necessari ja que el cost es cobreix amb les aportacions anuals que realitzen les companyies d'assegurança, la Diputació i els ajuntaments, per la qual cosa rebutgen la mesura. 

Mes informació: Ayto.Granada

Font: 20 Minutos

 

 
 
Les Cookies ens faciliten poder-vos donar un bon servei. Amb l'ús dels nostres serveis acceptes l'ús de les cookies.
Més informació. Ok