Font : Lavanguardia.es

 El conseller de Interior, Ramon Espadaler, halogo gene copia anunciado una nueva convocatoria de oposiciones públicas para los Bomberos de la Generalitat antes del verano con 153 plazas ofertadas. Espadaler lo ha dicho en Sabadell, donde este mediodía ha presidido el acto de entrega de las Medallas de Honor de los Bomberos de la Generalitat que se ha celebrado en el recinto Fira Sabadell de la capital vallesana. "El pasado miércoles se aprobaron los presupuestos de la Generalitat para 2015, y ahora puedo anunciar que antes de verano convocaremos una nueva convocatoria con 153 plazas", ha anunciado Espadaler. El conseller de Interior ha justificado la convocatoria en las demandas expresadas por los bomberos para reducir la media de edad en el cuerpo y cubrir las numerosas jubilaciones registradas en los últimos años y ha recordado que la última convocatoria fue en 2009. "Somos conscientes de que es una convocatoria necesaria, no es un capricho, una demanda absurda, es de lógica, el número de jubilaciones reduce el de efectivos profesionales", ha añadido en su discurso. En este sentido, Espadaler ha anunciado también que se abrirá una nueva convocatoria orientada a Bomberos voluntarios, sin especificar el número de plazas que se ofertarán en este caso. 

 temaris Gene

 

 

Espadaler: "Els pressupostos obren la porta a la convocatòria de noves places de cossos de seguretat i emergències"

 
 
·        El conseller d’Interior ha presentat aquesta tarda al Parlament els pressupostos del Departament d’Interior per l’any 2015
 
·        El pressupost del Departament s’ha incrementat un 4,2% respecte l’any 2014 passant de 1.209 milions d’euros a 1.260 milions. Aquest increment permetrà garantir el manteniment dels principals eixos de les actuacions que configuren les polítiques de seguretat i d’emergències
 
·        Des de principis d’any 312 bombers ja cobren en categoria de bomber de primera, el que representa un impacte en el pressupost de 1.177.952€
 
·        El pressupost preveu el desplegament del Pla integral de seguretat de les persones grans 2015-2018
 
·        Es preveu també la incorporació de 1.214 vehicles nous del Cos de Mossos d’Esquadra, que representa el 40% del total del parc mòbil
 
 
 
 
·        Es subministraran 5.500 armilles interiors de protecció individual de les 13.500 que el 2017 tindran tots els agents de manera gratuïta. L’any passat ja se’n van distribuir 3.500
 
·        El Servei Català de Trànsit aposta per fer una formació viària al llarg de tot el cicle vital, que inclou cursos de formació viària en l’entorn laboral i un nou programa de formació per a la gent gran
 
·        A més, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) crearà l’Escola Universitària de Coneixement
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha comparegut avui a la Comissió d’Interior del Parlament per presentar els pressupostos del Departament per l’any 2015.
 
El Pressupost del Departament d’Interior, incloent els organismes autònoms -Servei Català de Trànsit, Institut de Seguretat Pública de Catalunya i Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya- passa d’un pressupost consolidat l’any 2014 de 1.209 milions d’euros a 1.260 milions, un increment del 4,2%. Aquestes xifres permeten garantir el manteniment dels principals eixos de les actuacions que configuren les polítiques de seguretat i d’emergències.
 
El conseller ha destacat que “aquest pressupost és clau per fer una nova convocatòria de places pels diferents cossos de seguretat i emergències, necessitem oferta pública, especialment en l’àmbit dels Bombers on s’ha produït un degoteig d’efectius que han deixat el cos per diverses raons”. El conseller també ha subratllat: “Al Departament d’Interior estem obligats a afinar i prioritzar tot allò que suposi una millora de la seguretat i també de les condicions de treball dels servidors públics”.
 
A més de la paga extra i l’increment de la jornada extra del personal interí, el conseller Espadaler destaca que, des de principi d’any, un total de 312 bombers estan cobrant de la categoria de bomber de primera mitjançant la convocatòria de promoció interna. Aquesta promoció ha significat per a cada bomber un augment retributiu de 3.775,52€ anuals i un impacte en el pressupost del Departament de 1.177.952,24€.
 
En l’àmbit de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, aquests pressupostos també preveuen la incorporació de 19 nous equips d’excarceració per millorar l’eficàcia en les maniobres que executen els bombers en el rescat de víctimes d’accidents de trànsit, per l’import de 0,4 milions d’euros. També s’adquiriran 4.500 jaquetes forestals per un import de 0,6 milions d’euros.
 
Des de Protecció Civil, es preveu la finalització de la revisió de tots els Plans d’Emergències de Catalunya.
 
D’altra banda, es portarà a terme el desplegament del Pla integral de seguretat de les persones grans 2015-2018 que es va aprovar a finals de l’any passat. El pla té com a objectiu garantir la seguretat de les persones majors de 65 anys, que són les més vulnerables davant d’accidents o de delictes. Entre d’altres actuacions, s’analitzarà la recent enquesta de seguretat centrada en les persones grans i s’implementarà una aplicació per a telèfons mòbils per accedir al telèfon 112.
 
Pel que fa a l’àmbit dels Mossos d’Esquadra cal destacar la incorporació d’un total de 1.214 vehicles nous del Cos dels Mossos d’Esquadra, que representa el 40% del total del parc mòbil. Això suposarà la renovació de 1.102 vehicles i l’ampliació de la flota en 112 vehicles més. En aquest sentit, Espadaler ha destacat: “No només renovem una flota envellida sinó també l’ampliació en 112 vehicles més, per tant, aixó ajuda a tenir una millora de condicions de treball”. Dels 1.214 vehicles, 394 vehicles patrulla ja estan adjudicats, per un total de 13,7 milions d’euros, i 820 vehicles d’altres tipologies es licitaran enguany. Amb aquestes renovacions i les fetes el 2014, l’antiguitat mitjana dels vehicles patrulla logotipats haurà passat de 4,3 anys a menys d’un any.  
 
Els pressupostos preveuen també el subministrament de 5.500 armilles interiors de protecció individual, per un import d’adjudicació d’1,2 milions d’euros corresponents a la segona fase de l’adquisició de 13.500 armilles entre 2014-2017. Durant l’any passat, i dins la primera fase, ja s’han lliurat 3.500.
 
La dotació de les armilles interiors dóna resposta a una històrica reclamació del cos de fa vuit anys. L’equip de protecció individual s’estén a tota la plantilla del Cos, en una clara voluntat d’incorporar-lo al material de dotació bàsic d’un Mosso d’Esquadra, juntament amb la uniformitat i l’arma.
 
Aquestes noves armilles garantiran un mateix nivell de protecció per a tots els efectius i augmentaran la seguretat ja que són antibala, antitall i antipunxada. La seva ergonomia la fa més còmode i pràctica, atès que han estat fabricades tenint en compte les necessitats dels agents.
 
També s’adjudicaran 820 cascs amb equips de comunicació instal·lats (0,6M€), que suposen una renovació del 82% del total, i 3.658 unitats de guants antitall, que s’afegeixen a les 8.750 adquirides el 2014.
 
El conseller d’Interior ha dit: “És l’any en què clourem una questió molt important, l’aprovació del Codi d’Ètica de la Policia. Estem en condicions d’aportar-lo al govern el 24 de febrer”. El Codi d’Ètica de la Policia pretén inspirar l’actuació de tots els professionals de la Policia de Catalunya amb els principis ètics.
 
Per la seva banda el Servei Català de Trànsit aposta per implementar el nou model català d’educació i formació viària al llarg de tot el cicle vital. Entre d’altres actuacions, es consolidarà el training de motocicletes a secundària, batxillerat i cicles formatius fins a 18 anys; s’implementarà la formació viària a set universitats; s’activarà una nova xarxa d’autoescoles de qualitat, es posaran en marxa cursos de formació viària en l’entorn laboral; i es desenvoluparà un nou programa de formació viària per a la gent gran.
 
Amb els pressupostos també es preveu la creació de l’Escola Universitària de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), amb l’objectiu de dotar aquesta institució d’una unitat que permeti la creació de coneixement en l’àmbit de la Seguretat. Alhora es fomentarà la interrelació entre el món empresarial, els professionals de la seguretat i el món acadèmic i s’implantarà un nou model de recerca en matèria de Seguretat.
 
També es preveu el desenvolupament del programa e-coneixement: Institut en xarxa i Formació oberta (Mooc’s). Es potenciarà l’ús d’aquestes eines en el disseny de formacions i s’elaboraran paquets formatius destinats a la ciutadania en general, de forma massiva i gratuïta.
 

60 places 2015 bomber copia

Seixanta Noves places de bombers

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona del 30 de desembre ha aprovat l’oferta pública d’ocupació parcial per a l’exercici 2015. Durant aquest any, el Govern municipal convocarà un total de 100 places noves en la categoria d’agent per entrar a la Guàrdia Urbana de Barcelona i de 60 places per entrar a formar part dels Bombers de Barcelona.

 

 

 

 

 

A partir d’aquest moment, el consistori prepararà les bases de la convocatòria que seran sotmeses a l’aprovació de la Comissió de Govern. Posteriorment es publicaran al Butlletí Oficial de la Província (BOP), al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). A partir d’aquesta última publicació, els candidats tindran 20 dies per presentar la sol·licitud. Aquest tràmit es podrà fer telemàticament a través del lloc web de l’Ajuntament de Barcelona, www.bcn.cat, en l’apartat de tràmits i gestions, o bé excepcionalment presentant-la al Registre General de l’Ajuntament de Barcelona o en qualsevol de les formes previstes pel règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

 

La convocatòria del 2015 per als futurs agents i bombers es farà en règim d’oposició lliure, i estarà oberta a persones de nacionalitat espanyola i que compleixin els requisits establerts a les bases.

Amb aquesta nova convocatòria, que se suma a les dels anys anteriors, el Govern pretén impulsar la renovació d’aquests dos cossos de seguretat i d’emergències per disposar d’un servei de màxima qualitat i eficiència i poder oferir una bona resposta a la ciutadania. El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha destacat la importància de la nova convocatòria, perquè permet avançar en l’objectiu de tenir uns cossos de seguretat i d’emergència de primer nivell, ja que “la seguretat i la convivència són una de les prioritats principals del Govern municipal, i el nostre compromís és seguir treballant a peu de carrer, prevenint els problemes i intervenint de forma eficient”.

 

FONT: http://eldigital.bcn.cat/

El passat Dijous 27 de Març es realitzà una reunió de seguiment de l'acord SPEIS (Servei de Prevenció, Extinció d'incendis i Salvament) 2014. bombers

Entre els temes que es van tocar hi havia l'acord de treure convocatòria d'interins per Tècnics Sanitaris (Promoció Interna), Promocions de caporals i Sergents i potser el que més us importa als seguidors de bombers.es; Oferta Pública d'Ocupació:60 Places de Bombers de Barcelona.


En uns díes s'haurien de disposar les bases i la seva execució quedaria pendent del departament de personal, però  dificilment serà abans de l'estiu.

Sort a tots!

 

El MUNDO PUBLICA:

 

MUNICIPAL | Se presentaron más de 1.716 personas para 30 plazas

La Síndica de Barcelona denuncia anomalías en las oposiciones a bombero

  • Cientos de aspirantes se quedaron fuera por un 9,6 como nota de corte
  • La Síndica cree veraz que el test estuviera previamente en manos de candidatos
  • Los sindicatos hablan de 'chapuza' y el Ayuntamiento se resiste a impugnarlo

 

PUBLICA EL MUNDO: 

 

BARCELONA | Más de 1.700 candidatos para 30 plazas

Revuelta de aspirantes al cuerpo de bomberos de Barcelona

  • Decenas de candidatos piden la impugnación del test piscotécnico
  • La nota de corte del test fue de un 9,6, alcanzada por 211 personas de 937
  • El consistorio garantiza que la prueba no se había realizado con anterioridad
  • CC.OO pide unas pruebas que garanticen la 'igualdad' de los aspirantes

 

Bombers de Barcelona convoca personal any rere any!

Com just acaba de sortir publicat al DOGC sembla ser que al 2019 tindrem una nova convocatòria de 80 places a bomber de l'SPEIS (Servei de Prevenció, Extinció d'incendis i Salvament). Així que una vegada més l'ajuntament dóna mostres que aposta per mantenir una plantilla que en ocasions ens hem preguntat si tornaria a garantir els mínims que indica el pla director de Bombers de BCN. 

Per posar en antecedents, explicar que bombers de Barcelona va patir fa uns anys un gran envelliment de la seva plantilla degut que abans dels 1990 va tenir dues convocatòries multitudinàries  (100 a 200 bombers cada una). Al 1991 vam tenir la que seria la darrera oposició del S.XX amb una oferta pública de 14 bombers. 

I Van passar 10 anys. 

 Al 2001 amb el començament de nou segle, va obrir-se la convocatòria de més places a Funcionari Local de L'ajuntament de Barcelona. En aquest cas va ser de 30 places de bomber i s'obria un nou perfil de bomber. El BOCO. Fins a les hores els bombers eren bombers i els conductors eren conductors, però a partir del 2001 les places ofertades requerien que els bombers disposessin del carnet C per conduir vehicles pesats i es marcava el BOmber COnductor com a perfil del model de bomber modern. Més polivalent.

 Com podem observar al gràfic superior, la cadència de convocatòries va se d'una per any fins que va arribar la crisi de finals de la primera dècada de segle. Llavors degut a la crisi i les restriccions legals dels decrets del PP en aquell moment, no va permetre que s'oferissin més de 27 places que corresponia al 10% de la reposició de totes les places de jubilacions en aquell any a tot l'ajuntament. I es va patir tant una disminució en places com en freqüència.

Des de el 2014 degut a la recuperació econòmica i degut a les necessitats derivades del gran nombre de jubilacions, les convocatòries van tornar amb força i es van mantenint i augmentant en número. 

Al 2019 la tenim signada......segur que en vindran més!

 Molta sort.

 

 

 

 
 
 
Back to top
Les Cookies ens faciliten poder-vos donar un bon servei. Amb l'ús dels nostres serveis acceptes l'ús de les cookies.
Més informació. Ok