Opositores als Bombers de Barcelona impugnen les proves per discriminació

 Fa unes setmanes es van dur a terme les oposición per infermer/a de bombers de Barcelona. Escut_historic_1833.jpg

Dintre de les proves físiques hi havia una d'elles que deia que s'havia de fer un ciucuit arrossegant un maniquí de 70kg aproximadament. Aquesta prova va deixar fora a 11 de les 19 noies que s'hi van presentar. Ara aquest procés està impugnat i es demana que es repeteixin les proves. 

 

oposicions bombers

El passat mes de febres es va realitzar una comissió de la presidència on es tractaven temes de Seguretat i Mobilitat. En aquella sessió es plantegen qüestions sobre les properes convocatòries de Bombers de Barcelona ( Video Aquí) PP pregunta si hi ha previsions de noves places i es confirma que s'ha pactat amb els sindicats que en els propers 4 anys hi haurà una reposició total de les baixes per jubilacions i s'incrementaran algunes places extres per poder augmentar la plantilla i adequar-la al pactat al pla director.(aproximadament 155 en 4 anys).

Font : Lavanguardia.es

 El conseller de Interior, Ramon Espadaler, halogo gene copia anunciado una nueva convocatoria de oposiciones públicas para los Bomberos de la Generalitat antes del verano con 153 plazas ofertadas. Espadaler lo ha dicho en Sabadell, donde este mediodía ha presidido el acto de entrega de las Medallas de Honor de los Bomberos de la Generalitat que se ha celebrado en el recinto Fira Sabadell de la capital vallesana. "El pasado miércoles se aprobaron los presupuestos de la Generalitat para 2015, y ahora puedo anunciar que antes de verano convocaremos una nueva convocatoria con 153 plazas", ha anunciado Espadaler. El conseller de Interior ha justificado la convocatoria en las demandas expresadas por los bomberos para reducir la media de edad en el cuerpo y cubrir las numerosas jubilaciones registradas en los últimos años y ha recordado que la última convocatoria fue en 2009. "Somos conscientes de que es una convocatoria necesaria, no es un capricho, una demanda absurda, es de lógica, el número de jubilaciones reduce el de efectivos profesionales", ha añadido en su discurso. En este sentido, Espadaler ha anunciado también que se abrirá una nueva convocatoria orientada a Bomberos voluntarios, sin especificar el número de plazas que se ofertarán en este caso. 

 temaris Gene

 

 

L'Ajuntament de Barcelona convoca 6 places de tècnic mitjà en Infermeria de l'SPEIS (Servei de Prevenció, Extinció d'incendisambulancia i Salvaments). Actualment es troba obert el període d'inscripció, encara que el termini de presentació de sol-licituds finalitza el 17 de març. Vols conèixer més detalls sobre la convocatòria i sobre la història de l'SPEIS? No t'ho pensis més i entra a llegir-ho tot!
 
L'SPEIS poseeix un grup sanitari dels Bombers de Barcelona especialitzat en emergències mèdiques. Com a curiositat, aquest grup va ser pioner a tota Espanya, ja que fins l'aparició d'aquest no existia un grup similar dins la professió. Encara així, es va trigar 25 anys a reconèixer la titulació d'aquests bombers-sanitaris des de la seva creació, sota la direcció i ensenyament del doctor Molino. A més, els Bombers de Barcelona també van ser els primers en disposar d'ambulàncies assistides.
 
Però, quins són els requisits  i detalls a tenir en compte d'aquesta nova convocatòria? 
1. El mètode d'entrada és el de concurs-oposició. 
2. El grup de titulació es trobarà dins el subgrup A2. Per tant, podran presentar-se els diplomats universitaris i els enginyers tècnics o arquitectes (els que eren grup B anteriorment).
3. S'exigirà un nivell C de català.
4. El tipus de personal que es busca és el de funcionari interí.
 
Per tant, si creus que aquesta oposició  és la teva gran oportunitat, a què esperes?
 
BASES 
 
NOTÍCIES - L'SPEIS i els bombers Sanitaris  
 

Espadaler: "Els pressupostos obren la porta a la convocatòria de noves places de cossos de seguretat i emergències"

 
 
·        El conseller d’Interior ha presentat aquesta tarda al Parlament els pressupostos del Departament d’Interior per l’any 2015
 
·        El pressupost del Departament s’ha incrementat un 4,2% respecte l’any 2014 passant de 1.209 milions d’euros a 1.260 milions. Aquest increment permetrà garantir el manteniment dels principals eixos de les actuacions que configuren les polítiques de seguretat i d’emergències
 
·        Des de principis d’any 312 bombers ja cobren en categoria de bomber de primera, el que representa un impacte en el pressupost de 1.177.952€
 
·        El pressupost preveu el desplegament del Pla integral de seguretat de les persones grans 2015-2018
 
·        Es preveu també la incorporació de 1.214 vehicles nous del Cos de Mossos d’Esquadra, que representa el 40% del total del parc mòbil
 
 
 
 
·        Es subministraran 5.500 armilles interiors de protecció individual de les 13.500 que el 2017 tindran tots els agents de manera gratuïta. L’any passat ja se’n van distribuir 3.500
 
·        El Servei Català de Trànsit aposta per fer una formació viària al llarg de tot el cicle vital, que inclou cursos de formació viària en l’entorn laboral i un nou programa de formació per a la gent gran
 
·        A més, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) crearà l’Escola Universitària de Coneixement
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha comparegut avui a la Comissió d’Interior del Parlament per presentar els pressupostos del Departament per l’any 2015.
 
El Pressupost del Departament d’Interior, incloent els organismes autònoms -Servei Català de Trànsit, Institut de Seguretat Pública de Catalunya i Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya- passa d’un pressupost consolidat l’any 2014 de 1.209 milions d’euros a 1.260 milions, un increment del 4,2%. Aquestes xifres permeten garantir el manteniment dels principals eixos de les actuacions que configuren les polítiques de seguretat i d’emergències.
 
El conseller ha destacat que “aquest pressupost és clau per fer una nova convocatòria de places pels diferents cossos de seguretat i emergències, necessitem oferta pública, especialment en l’àmbit dels Bombers on s’ha produït un degoteig d’efectius que han deixat el cos per diverses raons”. El conseller també ha subratllat: “Al Departament d’Interior estem obligats a afinar i prioritzar tot allò que suposi una millora de la seguretat i també de les condicions de treball dels servidors públics”.
 
A més de la paga extra i l’increment de la jornada extra del personal interí, el conseller Espadaler destaca que, des de principi d’any, un total de 312 bombers estan cobrant de la categoria de bomber de primera mitjançant la convocatòria de promoció interna. Aquesta promoció ha significat per a cada bomber un augment retributiu de 3.775,52€ anuals i un impacte en el pressupost del Departament de 1.177.952,24€.
 
En l’àmbit de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, aquests pressupostos també preveuen la incorporació de 19 nous equips d’excarceració per millorar l’eficàcia en les maniobres que executen els bombers en el rescat de víctimes d’accidents de trànsit, per l’import de 0,4 milions d’euros. També s’adquiriran 4.500 jaquetes forestals per un import de 0,6 milions d’euros.
 
Des de Protecció Civil, es preveu la finalització de la revisió de tots els Plans d’Emergències de Catalunya.
 
D’altra banda, es portarà a terme el desplegament del Pla integral de seguretat de les persones grans 2015-2018 que es va aprovar a finals de l’any passat. El pla té com a objectiu garantir la seguretat de les persones majors de 65 anys, que són les més vulnerables davant d’accidents o de delictes. Entre d’altres actuacions, s’analitzarà la recent enquesta de seguretat centrada en les persones grans i s’implementarà una aplicació per a telèfons mòbils per accedir al telèfon 112.
 
Pel que fa a l’àmbit dels Mossos d’Esquadra cal destacar la incorporació d’un total de 1.214 vehicles nous del Cos dels Mossos d’Esquadra, que representa el 40% del total del parc mòbil. Això suposarà la renovació de 1.102 vehicles i l’ampliació de la flota en 112 vehicles més. En aquest sentit, Espadaler ha destacat: “No només renovem una flota envellida sinó també l’ampliació en 112 vehicles més, per tant, aixó ajuda a tenir una millora de condicions de treball”. Dels 1.214 vehicles, 394 vehicles patrulla ja estan adjudicats, per un total de 13,7 milions d’euros, i 820 vehicles d’altres tipologies es licitaran enguany. Amb aquestes renovacions i les fetes el 2014, l’antiguitat mitjana dels vehicles patrulla logotipats haurà passat de 4,3 anys a menys d’un any.  
 
Els pressupostos preveuen també el subministrament de 5.500 armilles interiors de protecció individual, per un import d’adjudicació d’1,2 milions d’euros corresponents a la segona fase de l’adquisició de 13.500 armilles entre 2014-2017. Durant l’any passat, i dins la primera fase, ja s’han lliurat 3.500.
 
La dotació de les armilles interiors dóna resposta a una històrica reclamació del cos de fa vuit anys. L’equip de protecció individual s’estén a tota la plantilla del Cos, en una clara voluntat d’incorporar-lo al material de dotació bàsic d’un Mosso d’Esquadra, juntament amb la uniformitat i l’arma.
 
Aquestes noves armilles garantiran un mateix nivell de protecció per a tots els efectius i augmentaran la seguretat ja que són antibala, antitall i antipunxada. La seva ergonomia la fa més còmode i pràctica, atès que han estat fabricades tenint en compte les necessitats dels agents.
 
També s’adjudicaran 820 cascs amb equips de comunicació instal·lats (0,6M€), que suposen una renovació del 82% del total, i 3.658 unitats de guants antitall, que s’afegeixen a les 8.750 adquirides el 2014.
 
El conseller d’Interior ha dit: “És l’any en què clourem una questió molt important, l’aprovació del Codi d’Ètica de la Policia. Estem en condicions d’aportar-lo al govern el 24 de febrer”. El Codi d’Ètica de la Policia pretén inspirar l’actuació de tots els professionals de la Policia de Catalunya amb els principis ètics.
 
Per la seva banda el Servei Català de Trànsit aposta per implementar el nou model català d’educació i formació viària al llarg de tot el cicle vital. Entre d’altres actuacions, es consolidarà el training de motocicletes a secundària, batxillerat i cicles formatius fins a 18 anys; s’implementarà la formació viària a set universitats; s’activarà una nova xarxa d’autoescoles de qualitat, es posaran en marxa cursos de formació viària en l’entorn laboral; i es desenvoluparà un nou programa de formació viària per a la gent gran.
 
Amb els pressupostos també es preveu la creació de l’Escola Universitària de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), amb l’objectiu de dotar aquesta institució d’una unitat que permeti la creació de coneixement en l’àmbit de la Seguretat. Alhora es fomentarà la interrelació entre el món empresarial, els professionals de la seguretat i el món acadèmic i s’implantarà un nou model de recerca en matèria de Seguretat.
 
També es preveu el desenvolupament del programa e-coneixement: Institut en xarxa i Formació oberta (Mooc’s). Es potenciarà l’ús d’aquestes eines en el disseny de formacions i s’elaboraran paquets formatius destinats a la ciutadania en general, de forma massiva i gratuïta.
 

60 places 2015 bomber copia

Seixanta Noves places de bombers

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona del 30 de desembre ha aprovat l’oferta pública d’ocupació parcial per a l’exercici 2015. Durant aquest any, el Govern municipal convocarà un total de 100 places noves en la categoria d’agent per entrar a la Guàrdia Urbana de Barcelona i de 60 places per entrar a formar part dels Bombers de Barcelona.

 

 

 

 

 

A partir d’aquest moment, el consistori prepararà les bases de la convocatòria que seran sotmeses a l’aprovació de la Comissió de Govern. Posteriorment es publicaran al Butlletí Oficial de la Província (BOP), al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). A partir d’aquesta última publicació, els candidats tindran 20 dies per presentar la sol·licitud. Aquest tràmit es podrà fer telemàticament a través del lloc web de l’Ajuntament de Barcelona, www.bcn.cat, en l’apartat de tràmits i gestions, o bé excepcionalment presentant-la al Registre General de l’Ajuntament de Barcelona o en qualsevol de les formes previstes pel règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

 

La convocatòria del 2015 per als futurs agents i bombers es farà en règim d’oposició lliure, i estarà oberta a persones de nacionalitat espanyola i que compleixin els requisits establerts a les bases.

Amb aquesta nova convocatòria, que se suma a les dels anys anteriors, el Govern pretén impulsar la renovació d’aquests dos cossos de seguretat i d’emergències per disposar d’un servei de màxima qualitat i eficiència i poder oferir una bona resposta a la ciutadania. El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha destacat la importància de la nova convocatòria, perquè permet avançar en l’objectiu de tenir uns cossos de seguretat i d’emergència de primer nivell, ja que “la seguretat i la convivència són una de les prioritats principals del Govern municipal, i el nostre compromís és seguir treballant a peu de carrer, prevenint els problemes i intervenint de forma eficient”.

 

FONT: http://eldigital.bcn.cat/

Les objeccions dels 141 aspirants no van ser prou per invalidar el procés.

El síndic de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà va donar per tancat l'estudi d'irregularitats a les oposicions a bombers de L'ajuntament després que 141 aspirants argumentessin que hi havia hagut certes irregularitats. 

"No són rellevants i en cap cas invaliden el procés." La defensora va declarar dijous 6/11/2014 que els errors detectats no eren prou significatius com per invallidar el procés d'oposició. Tot i això va remarcar que hagués calgut més clarificació a les bases i va recomanar a l'ajuntament que en les futures convocatòries procurés sé més transparent i fixar amb més detall tots els paràmetres que configurarien les proves del procés.

La queixa colectiva dels aspirannts que es va presentar el passat dia 16 d'octubre, feia referència al fet que la prova pràctica no indicava que existiria part teòrica de l'ofici. I es va haver de respondre un qüestionari teòric. Vilà va remarcar que aquest fet va induir als aspirants a callificar la prova com a teòrica malgrat que el seu contingut tenia un contingut en qüestions pràctiques.

 

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.