Hoy tenemos que lamentar que un compañero bombero ha perdido la vida mientras trabajaba en un accidente de tráfico. Un bombero de Saint-André en la Isla Reunión, mientras trabajaba socorriendo a una víctima que se había estrellado con su coche, ha sido atropellado por una furgoneta que ha perdido el control.Muere un bombero en una actuación

Una vez más, encontramos un lamentable ejemplo de los aspectos negativos de esta profesión.

oposicions bombers

El passat mes de febres es va realitzar una comissió de la presidència on es tractaven temes de Seguretat i Mobilitat. En aquella sessió es plantegen qüestions sobre les properes convocatòries de Bombers de Barcelona ( Video Aquí) PP pregunta si hi ha previsions de noves places i es confirma que s'ha pactat amb els sindicats que en els propers 4 anys hi haurà una reposició total de les baixes per jubilacions i s'incrementaran algunes places extres per poder augmentar la plantilla i adequar-la al pactat al pla director.(aproximadament 155 en 4 anys).

Avui 1 de Març del 2017 els bombers de la Generalitat estrenen uniformitat. 

El Govern adquireix 4.225 nous EPIS (Tratje d'intervenció) que es compon per una jaqueta i un cubrepantaló amb arnés integrat. Aquest projecte forma part d'una aposta del Departament d'Interior per incrementar la seguretat dels seus cosos d'intervenció. La inversió que el departament ha dedicat a aquesta partida és de 7.803.587.66€. 

Font : Lavanguardia.es

 El conseller de Interior, Ramon Espadaler, halogo gene copia anunciado una nueva convocatoria de oposiciones públicas para los Bomberos de la Generalitat antes del verano con 153 plazas ofertadas. Espadaler lo ha dicho en Sabadell, donde este mediodía ha presidido el acto de entrega de las Medallas de Honor de los Bomberos de la Generalitat que se ha celebrado en el recinto Fira Sabadell de la capital vallesana. "El pasado miércoles se aprobaron los presupuestos de la Generalitat para 2015, y ahora puedo anunciar que antes de verano convocaremos una nueva convocatoria con 153 plazas", ha anunciado Espadaler. El conseller de Interior ha justificado la convocatoria en las demandas expresadas por los bomberos para reducir la media de edad en el cuerpo y cubrir las numerosas jubilaciones registradas en los últimos años y ha recordado que la última convocatoria fue en 2009. "Somos conscientes de que es una convocatoria necesaria, no es un capricho, una demanda absurda, es de lógica, el número de jubilaciones reduce el de efectivos profesionales", ha añadido en su discurso. En este sentido, Espadaler ha anunciado también que se abrirá una nueva convocatoria orientada a Bomberos voluntarios, sin especificar el número de plazas que se ofertarán en este caso. 

 temaris Gene

 

 

L'Ajuntament de Barcelona convoca 6 places de tècnic mitjà en Infermeria de l'SPEIS (Servei de Prevenció, Extinció d'incendisambulancia i Salvaments). Actualment es troba obert el període d'inscripció, encara que el termini de presentació de sol-licituds finalitza el 17 de març. Vols conèixer més detalls sobre la convocatòria i sobre la història de l'SPEIS? No t'ho pensis més i entra a llegir-ho tot!
 
L'SPEIS poseeix un grup sanitari dels Bombers de Barcelona especialitzat en emergències mèdiques. Com a curiositat, aquest grup va ser pioner a tota Espanya, ja que fins l'aparició d'aquest no existia un grup similar dins la professió. Encara així, es va trigar 25 anys a reconèixer la titulació d'aquests bombers-sanitaris des de la seva creació, sota la direcció i ensenyament del doctor Molino. A més, els Bombers de Barcelona també van ser els primers en disposar d'ambulàncies assistides.
 
Però, quins són els requisits  i detalls a tenir en compte d'aquesta nova convocatòria? 
1. El mètode d'entrada és el de concurs-oposició. 
2. El grup de titulació es trobarà dins el subgrup A2. Per tant, podran presentar-se els diplomats universitaris i els enginyers tècnics o arquitectes (els que eren grup B anteriorment).
3. S'exigirà un nivell C de català.
4. El tipus de personal que es busca és el de funcionari interí.
 
Per tant, si creus que aquesta oposició  és la teva gran oportunitat, a què esperes?
 
BASES 
 
NOTÍCIES - L'SPEIS i els bombers Sanitaris  
 

carretera gelada22

Protecció Civil va mantenir ahir a la nit l'alerta de neu a les províncies de Barcelona i Girona. El temporal que durant aquests dies està assolant Catalunya va fer que el telèfon d'emergències 112 atengués més de 1500 trucades relacionades amb el gel i la neu durant tot el dia de dimecres. A hores d'ara, les principals preocupacions dels serveis d'emergències són les baixes temperatures, que poden provocar gelades a les carreteres secundàries d'ambdues províncies. I és que la neu pot ser molt divertida, però també molt perillosa si s'ha de conduir. Vols saber quines són les recomanacions de l'Ajuntament en cas de neu a la ciutat?

bombers història

Els cossos de bombers en l'actualitat es perceben com un equip d'elit ben entrenat i que té a la seva disposició tot el material necessari per portar a terme de la manera més eficient les seves tasques. Des de bombes hidràuliques d'última generació a teixits tècnics especialment dissenyats per combatre el foc. Però, com eren els predecessors dels bombers d'avui dia a la ciutat de Barcelona? Te'n fas una idea?

  • Un estudi conclou que en els mesos de desembre, gener, febrer i març és quan es produeixen més morts per incendis.
  • La crisi econòmica ha provocat que es tornin a utilitzar mètodes de calefacció antics i poc segurs, com ara el carbó

llenya bombers2

La Asociación Profesional de Técnicos de Bomberos (APTB) ha realitzat un estudi en el qual conclou que durant els mesos més freds de l'hivern (desembre, gener, febrer i març) les morts per incendi als habitatges han augmentat severament respecte a els anys anteriors. La crisi econòmica, la pèrdua d'ingressos i el fet que més del 10% del pressupost de les famílies vagi destinat a despeses en energia, provoquen que es tornin a utilitzar mètodes de calefacció més propis del segle passat. El carbó o la llenya tornen a ser combustibles utilitzats per moltes persones, sobretot a poblacions petites de l'interior d'Espanya. Aquest fet ha provocat que el nombre de morts durant aquests mesos hagi augmentat de 64 al 2013 a 83 al mateix període de 2014. Només el passat mes de desembre, 28 persones van perdre la vida a causa d'un incendi al seu habitatge.

 
 
Les Cookies ens faciliten poder-vos donar un bon servei. Amb l'ús dels nostres serveis acceptes l'ús de les cookies.
Més informació. Ok